Behandeling voor uw hond

 

Alle trimtechnieken kunnen worden toegepast  afhankelijk van de vachtsoort van uw hond.

zoals:

Bij plukhonden, meestal met een ruwharige vacht, wordt het bovenste dode haar geplukt zodat de nieuwe vacht weer ruimte krijgt om te groeien. Het voorkomt  vacht en jeukproblemen indien de oude vacht zou blijven zitten.( Dit zijn de meeste terrierrassen, Bouviers,bastaarden enz.)

 

 

De knip en scheerhonden  kunnen  in elk gewenst model  (lang of kort)worden geknipt  met de rechte- of de coupeschaar mits  uw hond niet teveel in de klit zit.(Poedels,boomers, Malthezers , Lhasa's, Shih Tzu's)

 

 

In de verharingstijd kan de vacht van een langharige hond sneller klitten krijgen. Met een regelmatig bezoek aan de trimsalon kunt u dit voorkomen en word de hond onnodig geschoren.(Briard, yorkshire enz).

 

 

Honden met een ondervacht kunt u inde ruiperiode laten uitwollen zodat de huid kan ademen ( Herdershonden ,Keesachtigen,Chow Chows, enz).

 

 

Kort- en gladharige honden die verharen  worden dan van hun dode haren ontdaan  in de trimsalon. Hierbij voorkomt u de vele  losse haren bij u op de grond.

Honden met een Efileervacht worden, waar mogelijk  is, eerst uitgeplukt  en verder met de efileerschaar uitgedund en gemodelleerd. (Spaniels, Setters, Golden Retrievers, enz)

 

Borstel en/of  kam  uw hond of kat regelmatig en controleer op tijd ter voorkoming van klitten in de vacht. U kunt altijd langs komen voor advies voor de juiste borstel of kam van uw huisdier.

Alle vachtbehandelingen zijn inclusief wassen ,nagels knippen, oorreiniging.

Eventueel volle anaalklieren worden geleegd, controle op het gebit en verwijderen van teken